Novak na konferenciji pred turnir u Beogradu govorio i o rivalitetu sa Nadalom

Novak Đoković se nalazi u svom rodnom gradu Beogradu gde će igrati ATP 250 turnir. Đoković je u Beogradu počeo još jednu nedelju na vrhu ATP liste i ne namerava da se zaustavi na brojci od 317 nedelja. Posle dugo godina, igra se turnir u Beogradu, a Nole uvek želi da osvoji trofej.

Danas je održana konferencija za medije na kojoj je Novak govorio i o rivalitetu sa Nadalom i uputio mu je svojevrsan odgovor na nedavnu izjavu Španca koja se odnosi na rekorde. Nole je rekao:

To što on želi i razmišlja, kako on sve vidi, to je njegova stvar. Ne mogu da pričam za njega. Ne osećam da sam opsednut bilo čime, imam strasti, velike želje i veliki cilj. Nemam problem da taj cilj iskomuniciram. Možda neko ima problem da nešto kaže i stoji iza toga. Ali ja nikad nisam imao taj problem da kažem da imam taj i taj cilj. Ne znam zašto je to loše. Što se tiče možda nekih malo političkih stvari u tenisu, prosto nekad ljudi ne žele neku stvar da čuju od nekoga ko ima status najboljeg na svetu, onda naravno sve što vi kažete još više odjekuje. Ali ja ću stajati iza toga i nastaviti da budem svoj čovek. Kad god osetim da je nešto nepravedno ili pravedno, ja ću to istaći.

A potom je nastavio:

Sve je stvar percepcije i interpretacije onoga što neko kaže. Poštujem Rafu, verovatno više nego bilo kog tenisera na svetu. On mi je najveći rival u životu i sve što je ostvario, način na koji se ophodi prema sportu je za divljenje. Imam samo reči hvale za njega u tom kontekstu. Njegova motivacija je njegova motivacija. Ako pričamo o teniskim ciljevima i rekordima, to sam već rekao dosta puta šta je i šta jurim i šta pokušavam da ostvarim. Ali to nije jedina moja motivacija u tenisu. Glavni motiv igranja tenisa profesionalno je ta što stvarno volim to. Da ne volim, ne bih imao nikakvog razloga da to nastavim da radim. Biram to da radim. Dok god je ta vatra u meni, tako ću i nastaviti, u tom ritmu. Imao sam nekoliko faza gde možda nisam imao jasnu viziju i to se obično nije dobro završilo.

Autor: mondo.rs / redportal.rs

#Nadal

#beograd

#djokovic

#nole

#novak

#rekord