Do sada nezabeležen slučaj porodičnog nasilja kod Trgovišta

Prema navodima iz policijskog izveštaja, juče oko 14.30 sati, O. K. iz sela Donji Stajevac telefonom je policiji prijavio svoju suprugu S. K. da je prosula ručak koji je skuvao, a zatim tukla njihovog maloletnog sina, polomila vrata od sobe i kamenom oštetila njihov auto "opel zafira".

Posle uviđaja, policija je S. K. dovela u stanicu policije, gde joj je izrečeno privremeno udaljenje i zabrana da kontaktira i prilazi žrtvi u vremenu od 48 časova od izricanja mere. Sa događajem je upoznato OJT Vranje i radnik CZSR Trgovište, koji je obavio razgovor sa osumnjičenom, a posle toga je konstantovano da se o deci stara njen suprug.

Ali, tu se priča ne završava, jer je u sredu I. A. iz Donjeg Stajevca prijavio da je njegova sestra S. K. popila veću količinu sirćetne kiseline i da se nalazi u školi u Donjem Stajevcu.

- Patrola u nastavničkoj kancelariji škole nalazi S. K. (32), koja je sedela za stolom i delovala pospano i usporeno, a koja je zatim izjavila da je zbog narušenih porodičnih odnosa uzela sirćetnu kiselinu KisSomil i popila oko pola litre i da zbog toga oseća jaku glavobolju i mučninu - piše u policijskoj službenoj belešci.

Odmah je reagovala i medicinska ekipa iz DZ Trgovište pa je S. K. pregledana u školi i po ukazanoj pomoći je transportovana do DZ Trgovište, pišu Infovranjske. U daljem toku beleške se navodi da je u DZ ustanovljeno da je S. K. bila "pospana, svesna i orijentisana, da je komunicirala i da je kazala da je popila nekoliko gutljeva sirćeta jer je bila nervozna i napeta", a kako nije bilo tragova nasilja sa svojom majkom je puštena na kućno lečenje.

U Osnovnom javnom tužilaštvu u Vranju potvrđeno je da je u selu Donji Stajevac policiji prijavljeno da je žena čiji su inicijali K. S. nakon kraće rasprave sa suprugom najpre prosula šerpu sa hranom, zatim ga rukama odgurnula u predelu tela, a zatim nogom udarila ulazna vrata od kuće.

- Prema prijavljenoj K. S. izrečene su obe hitne mere zaštite od nasilja u porodici i biće dostavljen izveštaj Osnovnom javnom tužilaštvu - kažu u OJT U Vranju.

Autor: redportal.rs

#Trgovište

#kiselina

#nasilje

#porodica

#tuča