Ukrali mu lične podatke, pa ih koristili dok je bio u inostranstvu

Pet osoba iz Gradiške osumnjičeno je da su koristile lične podatke sugrađanina dok je boravio u inostranstvu na način da su njegove podatke upisivali u saobraćajne prekršajne naloge za prestupe koje su oni počinili.

Naime, klupko je počelo da se odmotava kada su oštećenom počele da pristižu kazne za saobraćajne prekršaje za koje je navedeno da je počinio u vreme dok je boravio u inostranstvu.

Policija je potom otkrila vrlo neobične stvari te sumnjiči ovih pet osoba da su, kada bi počinile prekršaj, navele da je oštećeni vozio automobil, tako da su kazne isporučivane njemu iako je bio u inostranstvu.

Kao osobu koja je pribavila njegove podatke sumnjiče Darka V, jer je u njegovoj rentakar agenciji oštećeni ranije iznajmljivao vozilo kada bi dolazio iz inostranstva te je Darko imao njegove lične podatke.

Izvor Nezavisne novine rekao je da kada bi svojim vozilom počinili prekršaje, osumnjičeni od Darka V. dobijali podatke oštećenog i da je na taj način on dobio tri prekršajna naloga za prestupe koje nije počinio.

Kako su juče naveli iz Policijske uprave Gradiška, policiji je 8. aprila oštećeni prijavio da su mu na kućnu adresu stigli prekršajni nalozi za saobraćajne prekršaje koje nije počinio.

Autor: redportal.rs

#Gradiška

#Republika Srpska

#krađa

#lični podaci