Plan je da svako dobije mogućnost bar 2 puta nedeljno da se vakciniše

Premijer Velike Britanije Boris Džonson rekao je danas da će svi u Engleskoj moći da se testiraju na koronavirus bar 2 puta nedeljno i da je to deo velikog plana otvaranja Britanije, ali i deo plana po kom se nastavlja ubrzana vakcinacija.

Očekuje se da će Boris Džonson kasnije u toku dana da ponovo omogući međunarodna putovanja i otvori ponovo delove ekonomije. Rekao je da bi novi plan masovnog testiranja presekao lanac transmisije virusa, kao i da bi pomogao da se uoče asimptomatski slučajevi.

Iako većina evropskih država pooštrava mere kako bi se smanjio broj novih slučajeva, Boris Džonson je izneo plan za ublažavanje mera u vremenu koje dolazi. Ovo su dobre vesti za državu koja je imala jedan od najvećih problema u poređenju sa svim drugim državama.

- S obzirom da dobro napredujemo sa vakcinacijom i sa planom da ublažimo mere, ubrzano testiranje je još važnije kako bi se uverili da svi naši pokušaji nisu bili uzaludni - naveo je britanski premijer u saopštenju.

Očekuje se da Džonson potvrdi da će sve prodavnice i frizeri moći da se otvore opet od 12. aprila, dok će odluke o međunarodnim putovanjima moći da se donesu na osnovu stanja u državama iz kojih turisti dolaze.

Autor: redportal.rs

#Astra Zeneka

#Vakcina

#Velika Britanija

#korona