Lidija: Mirjana Karanović bi tek trebalo da ćuti.

Vest koja je nedavno potresla Srbiju tiče se optužbe za silovanje koju je glumica Danijela Štajnfeld uputila na račun svog kolege Branislava Lečića. Iako još uvek nije utvrđeno šta je istina, glumci, ali i čitava javnost podelila se na dva dela, odnosno one koji podržavaju Lečića i one koji veruju Danijeli.

U grupu koja podržava i veruje Branislavu Lečiću ubraja se i glumica Lidija Vukićević, koja je prilikom davanja jedne izjave o Lečiću govorila sve najbolje, a evo i kako ona gleda na pomenuti slučaj:

- Lečić je divan kolega, divan čovek i fantastičan glumac. Godinama ga znam, još od fakulteta. Tada smo se družili, a on je bio već poznat glumac. O njemu imam samo najlepše reči. Što se tiče aktuelnog slučaja, to da je Leka silovao tu glumicu, nema pljeska bez druge ruke. Ja tako gledam. A ono što me dodatno revoltira jeste površnost nekih glumaca koji staju u zaštitu te Danijele Štajnfeld. Oni donose sud pre suđenja. Kakve su to kolege. Kakvi su to površni ljudi. Oni se bave poslom koji traži da budu sadržajni, a oni su površni, oni sude. Oni ne pripadaju više ljudima nego hordi koja kamenuje i anatemiše. Ja to ne razumem. Duboko sam razočarana u te ljude, koji neće da igraju s Lekom. Pa da vam kažem, ni ja nemam nikakvu želju da igram s njima kad znam kakvi su ljudi - izjavila je Lidija Vukićević za Svet i osudila glumicu Mirjanu Karanović, Miloša Bikovića i ostale, za potez koji, kako kaže, nije nimalo moralan.

Foto: Printscreen YouTube

- Mirjana Karanović bi tek trebalo da ćuti. Ne znam na osnovu čega ona neće da glumi. Pa mogli smo i mi da kažemo da nećemo da radimo s njom kada je igrala u filmu gde Srbi siluju i pljuje se po našem narodu. Po toj logici, i ona nije moralna kad se sad svi na moral pozivaju. To što su Mirjana, Biković, Radonjić i drugi potegli da neće da igraju sa Branislavom je sramno do krajnjih granica. On je jedan veliki glumac i mogu samo da ga gledaju i da mu se dive.

Lidija Vukićević je jasno stavila do znanja da ne misli da je Lečić uradio bilo šta za šta je optužen, a Štajnfeldova se nećkala i nije imala jasan stav šta želi, a šta ne, kako kaže glumica.

- Leka nije manijak. On je zgodan frajer kojem to apsolutno nije potrebno. Ja se pitam kako to mene niko nije silovao. Evo, 30 i nešto godina sam na sceni, nisam ni ružna ni ovakva ni onakva. Bila sam jedna od najpopularnijih glumica stare Jugoslavije. Ne kažem da mi se nisu nametali muškarci na taj način, ali me niko nije silovao, svi su bili razumni i shvatili su odbijanje. I ostali smo dobri drugari i družili se i dalje. Imala sam jasan stav po cenu toga da izgubim ulogu. Ne mogu da tvrdim, ali pretpostavljam da se ta glumica verovatno tu nešto nećkala, ne znam šta je radila. Šta znači da je govorila: “Ne, ne.” Pazi, molim te. Ako je vrištala, nije čovek manijak, pa da je napastvuje. I to otkriva posle 9 godina. I baš sada izlazi taj neki film, kaže Vukićevićeva i dodaje:

Foto: BETA/MILAN OBRADOVIĆ

- Skoro sam igrala sa Lekom i uvek ću igrati s njim. Znam ga odlično. Ima apsolutnu moju podršku. Ono što se desilo Mileni je druga priča. Ona je bila dete, u toj školi, druge su okolnosti i svakako to ne bih poredila sa ovom pričom. Lekina situacija je mnogo jasnija - zaključuje glumica, piše Pink.rs.

Autor: Pink.rs / redportal.rs

#Branislav Lečić

#Danijela Štajnfeld

#Mirjana Karanović

#lidija vukićević