Nema više mesta na kiseoniku, teži slučajevi nego ranije

Specijalna bolnica plućne bolesti u Sokobanji od 25. marta ponovo je ušla u kovid sistem, a na lečenju je trenutno 129 pacijenata obolelih od koronavirusa, uglavnom sa teškom kliničkom slikom, znatno težom nego ranije.

Direktorka bolnice Vesna Milanović kaže za Tanjug da je 76 pacijenata na kiseoniku i da više nemaju nijedno slobodno kiseoničko mesto.

- Imamo dosta pacijenata, teža je klinička slika nego pre, jako je teško za rad, zaposleni su na izmaku snage - rekla je Milanović.

Bolnica ima još 30 slobodnih postelja, a Milanović kaže da su one namenjene za prijem pacijenata sa lakšom kliničkom slikom.

Pacijenti koji nemaju koronavirus, a koji su se lečili u toj ustanovi sada su u drugim bolnicama, a neki su otpušteni na kućno lečenje.

Milanović navodi da je sistem prenapregnut i ističe značaj vakcinacije, kao i poštovanja propisanih mera u borbi protiv epidemije.

Specijalna bolnica Sokobanja prethodno je bila u kovid sistemu od 13. novembra do 8. februara, u toku 2. talasa koronavirusa, kada je broj zaraženih na dnevnom nivou na teritoriji cele zemlje bio i do 8.500 ljudi.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Sokobanja

#kovid bolnica

#kovid bolnice

#sokobanje

#sokobanji