Izveštaj napisan na osnovu istraživanja tima SZO koji je poslat u Vuhan

Agencija AP donosi pod parolom "Ekskluzivno", a prenose gotovoi svi svetski mediji da je istraživački tim SZO došao do rezultata po kom se koronavirus prenosi sa slepog miša preko drugih životinja na čoveka.

Prema rezultatima do kojih je došao istraživački tim SZO, korona nije nastala iz laboratorije, međutim, iz SZO ne odgovaraju na pitanja o ovom istraživanju i rezultatima.

Kada je u pitanju izveštaj SZO o nastanku korone, često je dolazilo do odlaganja objave što je postavljalo brojna pitanja, kao ono da li je zaista Kina odgovorna za stvaranje virusa, da li SZO želi da umanji odgovornost Kine ovim izveštajem, itd. Iz SZO su izdali zvanično saopštenje da će izveštaj biti dostupan kroz nekoliko dana.

Agencija AP je dobila kopiju ovog izveštaja danas od strane jednog visoko pozicioniranog diplomate koji se nalazi u Ženevi i koji dolazi iz države koja članica SZO. Kako AP navodi, on je tražio da bude anoniman.

Ono što se navodi u izveštaju je činjenica da se zna da slepi miševi nose koronavirus i da je najveća šansa da korona bude izazvana od strane slepih miševa, međutim, evolutivna distanca između virusa koji nosi slepi miš i SARS-CoV-2 može da bude i do nekoliko decenija, što ukazuje na kariku u lancu prenošenja koja nije poznata.

Izveštaj govori i o tome da je sličan oblik virusa pronađen u pangolinima, koji su takođe sisari. Pored pangolina, virus mogu da nose mačke i kandaske kune.

Autor: redportal.rs

#Poreklo korone

#SZO

#covid

#kina

#korona

#vuhan