Kina je poznata po tome što u okviru svojih jelovnika nudi raznovrsna i veoma ukusna jela, ali postoje i ona koja sigurno nikada ne biste probali. Jedno od njih možda može biti i specijalitet koji se tradicionalno priprema u gradu Donjang na istoku Kine, a reč je o jajima kuvanim u mokraći.
Kako bi se spremilo ovo jelo potrebno je jaja kuvati u mokraći nevinih dečaka, najbolje uzrasta do 10 godina. Kada se jaja skuvaju njihova ljuska se lomi i ona se ponovo vraćaju u mokraću da se kuvaju još nekoliko sati.
Da se ovo jelo smatra pravim specijalitetom dovoljno govori i njegova cena, koja je duplo veća od cene običnih jaja u Kini.
IZVOR: IG / @zanimljiva_planeta
Miris ovog jela je veoma jak i specifičan, a njegovi prodavci u Kini smatraju da ima pozitivno dejstvo na zdravlje i da ukoliko ga pojedete nećete patiti od sunčanice i bićete dobrog zdravlja, piše Kurir.
HIT FOTKA IZ GSP: Kako da znaš da je provod bio dobar? 😅
Jezivo PROROČANSTVO nemačkog sveštenika o 21. veku
Noćas počinje letnje računanje vremena ⏰
Autor: redportal.rs