Protiv Biljane Davidović 7 zaposlednih podnelo tužbu za mobing

Protiv Biljane Davidović, sekretarke Crvenog krsta u Čačku, sedmoro od jedanaestoro zaposlednih podnelo je tužbu za mobing, odnosno zlostavljanje na radu.

Čačanski advokat Ivan Ćalović zastupa na sudu Svetlanu Ružičić, Pericu Pantelića, Radmilu Gavrilović, Snežanu Spasojević, Olju Vukićević, Natašu Lazović i Radu Radoš za pretrpljene duševne bolove, povredu časti, ugleda i prava ličnosti, a od sekretarke zahtevaju po 250.000 dinara, odnosno 1,75 miliona.

Svetlana Ružičić tvrdi da joj je 2010. godine, kada je dobila posao u Crvenom krstu, sekretarka tražila da špijunira druge zaposlene i sve joj to prenosi zbog cene radnog mesta koju ona nije platila. Njeno radno mesto navodno je koštalo 4.000 evra. Kako Svetlana nije želela da uradi ono što je Biljana tražila od nje, sekretarka joj je pretila da će joj sipati domestos u kafu i na taj način je otrovati.

Perica Pantelić tvrdi da mu Biljana nije dozvoljavala ništa da radi, a da mu je potom zamerala na neaktivnosti, kao i to da mu nije dala da upali grejalicu pa je tokom zime sedeo u hladnoj kancelariji.

Snežanu Spasojević i Olju Vukićević je optužila da ne održavaju ličnu higijenu, a Nataši Lazović je zamerela jer joj zbog bolesti majke nije mogla učiniti uslugu koju joj je zatražila. Radi Radoš Biljana je zamerala izgled prilikom uručivanja humanitarne pomoći.

Autor: redportal.rs