Rojtesrs objavljuje vest sa znakom "ekskluzivno"

Kineska kompanija Xiaomi planira da krene sa proizvodnjom električnih automobila, a koristiće pogon kompanije Great Wall Motor Co Ltd, poziva se agencija Rojters na 3 neimenovana izvora koja su direktno umešana u planove kineskog giganta.

Deonice kompanije su skočile za 9% za dan i to samo nakon objave teksta agencije Rojters. Deonice kompanije Great Wall iz Hong Konga skočile su za 15%, dok su deonice šangajskog ogranka skočile za 10% što predstavlja dosadašnji rekord.

Dve osobe koje nisu želele da otkriju svoj identitet za Rojters, navode da će jedan od najvećih proizvođača mobilnih telefona na svetu definitivno koristiti pogone Great Wall korporacije u Kini.

Plan je da Xiaomi proizvodi električne automobile za masovno tržište, što je poslovna politika ove kompanije kada su u pitanju mobilni telefoni i ostali elektronski uređaji.

Već sada je opšte poznato da Xiaomi kompanija pravi takozvane flegšip kilere. Ako se pitate šta su flegšip kileri, ukratko, to su telefonu koji imaju komponente poput najboljih modela na tržištu (Huawei P40 Pro, Samsung S21 Ultra 5G, Iphone 12 Pro Max), a koji imaju značajno manju cenu u odnosu na konkurenciju.

Kako će se pozicionirati na tržištu električnih automobila, ostaje da vidimo.

Autor: redportal.rs

#električni automobil

#kina

#xiaomi