Najzaslužniji su vanserijski napori roditelja 💓

Mišel Vol i njen suprug Rob Vol pali su u očaj kada su im lekari saopštili ne tako dobre prognoze nakon rođenja njihovog sina Noe. Dečak je, međutim, pobedio sve te sumorne prognoze u prve 3 godine života naraslo mu je 80 odsto mozga, na opšte zaprepašćenje lekara koji su ga prozvali medicinskim čudom. 💗💖💝

- Kada sam se porodila, lekari su mi saopštili da teško da će Noa preživeti, a da će svakako biti u vegetativnom stanju - objasnila je njegova majka Mišel.

Vanserijski napor roditelja najzaslužniji je, sasvim sigurno. Oni su bili rešeni da im sin preživi i da jednog dana i hoda. Obilazili su najveće svetske stručnjake i vodili ga na terapije, a ključni trenutak bio je kada su čuli za neurofizijatra Kena Vera iz Australije.

- Noina majka me je pozvala kada je pročitala tekst o meni na jednom portalu. Radilo se o Martinu Hibertu, žrtvi bombaškog napada u Mančesteru koji je takođe bio kod mene na terapiji. Iako se moj institut ne bavi decom, rešio sam da pokušamo - rekao je ovaj stručnjak.

Tako, uz godine truda, terapije i napora, od bebe za koju je rečeno da nikada neće govoriti, hodati ili jesti samostalno, sada je Noa dečak koji ima 9 i koji napreduje iz dana u dan. 💗

IZVOR: YT / Good Morning Britain

IZVOR: YT / Channel 5

Autor: redportal.rs / Good Morning Britain