Šverc migranata, falsifikovanje dokumenata i novca

KiM: U akciji juče ujutru razbijen je veći lanac falsifikatora na više lokacija širom Kosova i Metohije. Kako prenosi portal KoSSev, 9 osoba sa Kosova osumnjičenih za falsifikovanje dokumenata uhapšeno je u akciji Uprave za istragu organizovanog kriminala Kosovske policije i Specijalnog tužilaštva. Današnja hapšenja izvršena su u sklopu akcije pokrenute u oktobru prošle godine, te je do sada uhapšeno ukupno 12 osoba, javlja Kosovska policija.

Detalje su saopštili na zajedničkoj konferenciji specijalni tužilac i direktorka jedinice protiv organizovanog kriminala.

Kako je navedeno:

Uhapšeni se sumnjiče za krivična dela zločin i organizaciju, falsifikovanje dokumenata i šverc migranata i posebne slučajeve falsifikovanja dokumenata.
U oktobru je pretraženo 5 lokacija i uhapšeno troje osumnjičenih. Dok je u akciji pokrenutoj u ranim jutarnjim satima pretraženo 12 lokacija i uhapšeno 9 osumnjičenih. Pronađene su laboratorije opremljene opremom i materijalom za proizvodnju falsifikovanih dokumenata, kao što su pasoši, lične karte itd. Sve to za više od 16 različitih zemalja, uglavnom Evropske unije. Imamo 12 osumnjičenih koji su u pritvoru po nalogu tužioca. Ostali su u pritvoru po nalogu suda.

Autor: kossev.info