Slike ogromnog broja insekata i paukova koji su prekrili područja obišle svet

Čitavi delovi Novog Južnog Velsa u Australiji su pod vodom nakon jedne od najvećih oluja koja je zahvatila ovo područje u zadnjih 100 godina, i premda je ovaj događaj traumatičan za žitelje sam po sebi, ispostavilo se da je izazvao niz drugih događaja koji samo povećavaju utisak velike katastrofe.

Jedna od najizraženijih takvih pojava su i migracije na hiljade paukova i insekata koji su praktično prekrili ogromne površine zemlje u bekstvu od nadolazećih voda. Jedna od takvih fotografija je uslikana i u mestu Kinčela Krik, nedaleko od Kof Harbora, koja pokazuje razmere katastrofe. 👇

View this post on Instagram

A post shared by Doug McLean (@dougaqua)

IZVOR: IG / @dougaqua

- Postala sam arahnfob od pre neki dan, nakon što je na hiljade paukova prekrilo moju kuću u Maksvilu. Ti pauci za mene nisu novost, ali u ovom broju ih nikad ranije nisam videla. Nije bilo dosta što smo morali da se snalazimo oko posledica poplave, sad nas je i ovo sačekalo - rekla je žiteljka Melani Vilijams za medije, dodavši da se bukvalno prestravila prvog dana budući da su joj pauci toliko prekrili dvorište da je videla samo crnu boju preko svega u njemu.

Kao posledica poplava za sad je 18.000 ljudi ostalo bez domova tako da su morali da budu evakuisani, dok meteorološke prognoze govore da će se oluje nastaviti i narednih dana, što izaziva zabrinutost.

Premijerka Novog Južnog Velsa Gledis Beredžiklijan je, međutim, pružio uverenja da će svi koji ostanu bez domova biti zbrinuti. Nadamo se da će ova ostrvska zemlja prevazići i ovu krizu, svakako.

Autor: redportal.rs