Višestruki povratnik u činjenju prekršaja

BANJALUKA: Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka juče su na magistralnom putu u mestu Glamočani, opština Laktaši, gde je propisana brzina kretanja od 100 km/h, radarom evidentirali prekršaj prekoračenja brzine od 34 km/h počinjen putničkim vozilom opel astra, saopštili su ovo u PU Banjaluka i dodali da je vozilom upravljalo lice inicijala N. P. iz Banjaluke, preneo je portal Banjaluka.com.

U PU Banjaluka su naveli:

Pomenuto vozilo se kretalo brzinom od 134 km/h. Policija je izvršila kontrolu vozila, a kontrolom je utvrđeno da je N. P. upravljao vozilom bez posedovanja važeće vozačke dozvole. Izvršeno je alko-testiranje lica, gde je utvrđeno prisustvo alkohola u organizmu 2,45 g/kg. Lice je lišeno slobode i nalazi se u službenim prostorijama do istrežnjenja zbog koncentracije alkohola u organizmu.

ODUZETO MU VOZILO

Dodali su da je zbog gore opisanih prekršaja i zbog bojazni da će nastaviti sa njihovim činjenjem licu N. P. vozilo oduzeto, te će protiv njega nadležnom sudu biti podnesen zahtev za pokretanje prekršajnog postupka. U PU Banjaluka su zaključili:

Proverom u službenim evidencijama, utvđeno je da je navedeni višestruki povratnik u činjenju prekršaja, te da ima evidentiran dug u registru novčanih kazni u iznosu od 14.471 KM. O svemu je obavešten dežurni sudija Osnovnog suda Banjaluka - Odeljenje za prekršaje.

Autor: Marija Grbić / redportal.rs

#BANJALUKA

#Saobraćaj

#brzina

#oduzeto vozilo

#opel astra

#prekoračena brzina

#prekršaj

#vozilo