Prodaja u Renou opala za čak 29%

Koronavirus i mere zaključavanja protiv pandemije koronavirusa dovele su do toga da broj registrovanih novih automobila u februaru ove godine bude za 20% manji nego pre 12 meseci u Evropi.

Članice EFTA (European Free Trade Association) zabeležile su ukupan pad za 20,3% i broj registrovanih novih automobila u februaru ove godine iznosi 850,170.

Broj registracija novih automobila u Španiji je pao za čak 38%, u Francuskoj i Nemačkoj za 21% odnosno 19%, dok u Italiji pad iznosi solidnih 12%.

Prodaja u Volksvagenu je opala za 19%, dok je u Renou zabeležen pad od čak 29%. Ovakvi rezultati dovode i do brojnih promena u poslovnoj politici, pa čak i u strukturnoj organizaciji gde kompanije poput Volksvagena najavljuju otpuštanje 4.000 radnika i to samo u Nemačkoj.

BMW je zabeležio pad od 13% što je značajno manje od drugih konkurenata na tržištu, međutim, za sve velike proizvođače automobila je karakteristično to da ciljaju kinesko tržište za ovu godinu, pre svega zbog najboljeg ekonomskog odgovora na pandemiju, kao i veličine tržišta.

Autor: redportal.rs

#Nemačka

#Prodaja automobila

#automobil

#reno

#volkswagen