Poruke na telu posvetila premijeru Žanu Kasteksu

Ceremonija dodele nagrade Cezar, francuskog ekvivalenta Oskara, zaprepastila je sve jer se jedna glumica se skinula na podijumu da bi skrenula pažnju na dugu zatvorenost bioskopa i pozorišta. Glumica Korin Masiero je trebalo da preda nagradu za najbolji kostim, dok je ona bila u kostimu magarca s tamponima kao minđušama.

Masiero (57) je zatim skinula kostim i haljinu ispod njega koja je delovala kao da je natopljena krvlju i pokazala poruke ispisane na telu. S prednje strane je pisalo "Nema kulture, nema ni budućnosti", a na leđima je bila poruka "Vrati nam kulturu, Žan", upućena premijeru Žanu Kasteksu. Publika je aplaudirala, ali na društvenim mrežama ovo je naišlo na osudu zbog vulgarnosti.

Podsećamo, ni prošlogodišnja dodela Cezara nije protekla mirno. Naime, tad je bio protest pokreta #MeToo i drugih ženskih organizacija jer je Roman Polanski dobio nagradu za najboljeg reditelja za film Oficir i špijun. Polanski je već na poternici SAD-a zbog silovanja maloletnice 1977. godine, a druga žena je 2019. optužila da ju je silovao 1975. On je negirao sve optužbe.

Pogledajte kako je izgledao njen nastup na dodeli nagrade:

View this post on Instagram

A post shared by Mclapaca (@mclapaca)

IZVOR: IG / mclapaca

Autor: redportal.rs

#Cezar

#Francuska

#dodela nagrada Cezar

#glumica