Tuča sa Rašićevim sinom dobila epilog

GRAČANICA: Odeljenje osnovnog suda u Gračanici donelo je novo rešenje u slučaju sedmorice mladića koji su pritvoreni zbog tuče ispred škole u Lapljem Selu. Naime, na osnovu predloga tužioca, sud je odlučio da četvoricu mladića oslobodi pritvora, dok je za trojicu prvenstveno predložen kućni pritvor, a potom na osnovu novog rešenja suda on je i ukinut.

Kako je izjavio advokat Negovan Šaranović, koji zastupa Lazara Karadžića, za RTV Kim:

Trojica mladića za koje je prethodno predložen kućni pritvor zbog učestvovanja u tuči ispred škole u Lapljem Selu se, kao i njihovi prethodno pušteni drugovi, oslobađaju kućnog pritvora na osnovu novog rešenja Osnovnog suda u Gračanici.

Takođe je dodao:

Prema trojici osumnjičenih: Marku Ristiću, Čedomiru Živkoviću i Lazaru Karadžiću sudija za prethodni postupak je nakon održanog ročišta doneo odluku da se odbija izmenjen zahtev Osnovnog tužilaštva u Prištini tako što se i oni oslobađaju pritvora i puštaju na slobodu.

Napomenuo je da ne zna da li će biti podignuta optužnica u daljem toku postupka.

Siniša, otac Čedomira Živkovića, ističe da je napokon zadovoljan presudom.

Deca su u pritvoru već 16 dana, zadovoljni smo presudom. Za sada nema krivičnih prijava, ali videćemo šta će se kasnije desiti.

Prethodno je pritvor ukinut Branku Živiću, Dušanu Ničiću, Milanu Jovanoviću i Dimitriju Trajkoviću.

Podsetimo, u tuči ispred škole u Lapljem Selu su 22. februara povređena dvojica mladića, od kojih je jedan maloletan. Nakon hapšenja i određivanja pritvora sedmorici momaka, njihovi roditelji, ali i školski drugovi održavali su proteste čiji je cilj bio da ih oslobode.

Autor: kossev.info

#Gračanica

#Kosovo

#Kosovo i Metohija

#Laplje selo tuča

#Puštena sedmorica

#Rašić

#Sava Janjić