Lokalni izbori sa važnošću parlamentarnih

Uoči lokalnih izbora u Nikšiću, koji će u drugom po veličini gradu u Crnoj Gori biti održani 14. marta, tenzije rastu, a incidenti su učestali.

U tom gradu je sinoć izbodem nožem Nikšićanin Mirko Kontić (27), njegovo zdravstveno stanje je stabilno, dok policija traga za počiniocima, preneo je podgorički portal IN4S.

Mirko Kontić je tri puta uboden nožem u leđa i odmah nakon ranjavanja je zbrinut u nikšićkoj Opštoj bolnici, gde je operisan.

Društvenim mrežama sinoć su se širile informacije da je Kontić ranjen jer je bio ogrnut crnogorskom zastavom, međutim iz policije kažu da raspolažu informacijama da se ne radi o incidentu na nacionaonalnoj ili političkoj osnovi.

Policija raspolaže i saznanjima o mogućim izvršiocima ovog krivičnog dela ali u cilju istrage ne želi da otkrije detalje.

- Rad na rasvetljavanju slučaja je u toku i obavešten je tužilac - rekli su nezvanično iz policije, prenosi IN4S.

Portal CdM piše da su se sinoć ispred nikšićke bolnice okupili građani u znak podrške ranjenom Kontiću.

Iz NVO Crnogorski obraz saopštili su da je "sramno ranjavanje Mirka Kontića ranjavanje svakog časnog Nikšićanina".

Pre dva dana u Nikšiću je pretučen aktivista Demokratskog fronta Luka Trebješanin, inače, koji je u rodbinskim odnosima sa jednim od lidera tog saveza Andrijom Mandićem.

Juče je zabeležen i incident kamenovanja učesnika vožnje kroz grad u organizaciji Patriotskog komitskog saveza, bliskih Đukanoviću.

Lokalni izbori u Nikšiću veoma su značajni kako za vlast, tako i za opoziciju. To naročito važi za najveću opozicionu partiju DPS, na čijem čelu se nalazi predsednik republike Milo Đukanović i koja je nakon 30 godina vlasti izgubila poslednje parlamentarne izbore. Još jedan poraz u uporištu kakvo je Nikšić, rodno mesto Đukanovića, bio bi potvrda da se stranka nalazi u slobodnom padu koji je teško zaustaviti, prema pisanju portala Borba.

Ovaj medij navodi i da napad na imanje i aktivistu Demokratske Crne Gore Branka Mušikića predstavlja eskalaciju koja, kako kažu, ne sluti na dobro.

Pristalice DPS-a, koji sami sebe nazivaju komitama nasrnule na Mušikićevo imanje u Župi, vređali ga i zasuli imanje flašama i kamenicama, oštetivši mu imovinu ali i bilbord koalicije Mir je naša nacija koji se nalazi na Mušikićevom imanju.

Autor: Tanjug / redportal.rs

#Crna Gora

#DPS

#Izbori

#milo djukanovic

#niksic

#niksicu