Savetovao policiju da povedu i grtalicu ako žele da ga uhapse

Zbog obilnih snežnih padavina, koje su mu zatrpale put do kuće, ukrajinac je odlučio da lažira ubistvo. Naime, on je pozvao policiju i priznao im lažno ubistvo, u nadi da će očistiti put kako bi ga priveli zbog ubistva. U policijskom izvještaju piše da je u subotu, 13. februara ove godine, neimenovani muškarac iz sela Gribova Rudnja, u ukrajinskoj Černigovskoj oblasti, telefonirao policiju i priznao jezivo ubistvo.

On je tvrdio da su se on i njegov očuh posvađali i da ga je na kraju nožem ubo više puta u grudi. Žrtva se srušila i nije disala. Dodao je i da je spreman da se preda ako policija može doći do njegove kuće. Pošto su putevi do Gribove Rudnje bili blokirani nekoliko dana, ukrajinac je savetovao policajce da im u pomoć pritekne grtalica ako žele da ga uhapse. 

Policijski tim je došao u selo da ga privede, a pošto je grtalica ranije očistila taj deo puta policajci su sa svojim patrolnim automobilom stigli uspešno i brzo. Kada su stigli do mesta zločina, očekivali su jezivu scenu, ali zatekli su očuha živog. Nakon ispitivanja, "ubica" je priznao da je prijavio lažno ubistvo.

Autor: redportal.rs

#Put

#Ukrajina

#lažno ubistvo

#policija

#sneg

#zavejan put