Recept koji će sasvim sigurno obožavati vaši ukućani, i ne samo da će ga obožavati, tražiće tanjir više nakon što ga prvi put probaju. 😉
Sastojci
500 grama pilećih prsa, 300 grama pečuraka, crni luk, 2 čena belog luka, maslac, brašno, 250 mililitara pileće supe od kocke, 100 mililitara mleka, 3 kašike senfa, maslinovo ulje, so, biber.
Priprema
Zagrejte rernu na 220 stepeni. Pileća prsa isecite na tanje komade, po potrebi izlupajte kako bi bili jednake debljine.U šerpi istopite 2 kašike maslaca, dodajte iseckani beli luk, a zatim 2 kašike brašna. Uz stalno mešanje, dolijte supu i mleko, i pustite da sos proključa. Sklonite s vatre i umešajte senf. U tiganju zagrejte maslinovo ulje i propržite iseckani crni luk i šampinjone. Nakon pet minuta, povrće dodajte sosu, a u istom tiganju propržite piletinu uvaljanu u brašno začinjeno solju i biberom, po 2 minuta sa svake strane. U posudu za pečenje poređajte piletinu, prelijte sosom, promešajte i pecite 30 minuta. Servirajte uz pirinač ili krompir.
Piletina je UKUSNIJA?! 🤔😛🍗
GEJMERSKI SPEKTAKL: Večeras Blizzcon od 23:00!
Autor: redportal.rs