Čija semenke bogate su vitaminima A, B, D, E, mineralima i vlaknima, ne sadrže šećer ni okside.

Ukoliko za doručak želite da pojedete zdrav, lagan a pritom ukusan obrok za čiju pripremu nećete utrošiti previše vremena, onda vam predlažemo da već danas isprobate čija puding.

Sastojci za bazu:

- pola šolje ovsenih pahuljica

- pola šolje mleka

- pola šolje grčkog jogurta

- 1 kašika čija semena

- kašičica meda

Priprema:

Kako biste ujutru imali savršen čija puding potrebno je da veče pre pripremite bazu tako što ćete u veću čašu ili teglicu sipati mleko i u nju dodati čija semenke, kao i ovsene pahuljice. Mešavinu ovih sastojaka ostavite u frižideru tokom noći kako biste ujutru dobili gelastu, odnosno smesu nalik pudingu.

Ujutru, neposredno pre doručka, u smesu koju ste pripremili dodajte grčki jogurt i med pa sve sastojke promešajte. Kako bi vaš obrok bio još ukusniji, dodajte sveže voće (jabuke, banane, borovnice) i orašaste plodove (orahe, lešnike, bademe).

Foto: pixabay.com

Prijatno!

Autor: redportal.rs