Poželeo dobro zdravlje i uspehe predsedniku, a blagostanje i prosperitet sugrađanima 🥂🎊

Ruski predsednik Vladimir Putin obratio se u čestitki predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću povodom Dana državnosti i istakao da u Rusiji visoko cene odnose sa Srbijom koji se temelje na davnim tradicijama bratskog prijateljstva, kulturne i duhovne bliskosti.

- Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika Vaše zemlje - Dana državnosti. U Rusiji visoko cene odnose sa Srbijom koji se temelje na davnim tradicijama bratskog prijateljstva, kulturne i duhovne bliskosti - naveo je Putin u čestitki.

- Uveren sam da dalji razvoj bilateralnog strateškog partnerstva, konstruktivne saradnje u različitim oblastima odgovara korenitim interesima naših naroda, odvija se u pravcu obezbeđenja bezbednosti i stabilnosti na evropskom kontinentu.

- Iskreno želim Vama, gospodine Predsedniče, dobro zdravlje i uspehe, a svim Vašim sugrađanima - blagostanje i prosperitet - navodi se u čestitki predsednika Putina.

Dan državnosti se obeležava 15. februara na Sretenje, a ustanovljen je u spomen na taj datum iz 1804. godine kada je u Orašcu počeo Prvi srpski ustanak, ali i na isti dan 1835. godine kada je proglašen prvi srpski Ustav.

Autor: redportal.rs

#Dan državnosti

#Srbija

#Sretenje

#Vladimir Putin

#aleksandar vučić

#rusija