Kampanja potpredsednice Kamale Haris ubrzo je reagovala

Republikanski kandidat za predsednika SAD Donald Tramp pojačao je u subotu verbalne napade na demokratsku protivkandidatkinju Kamalu Haris, dok se ona okrenula slavnima kako bi podstakla polet za svoju kampanju, pri čemu su se oboje udvarali prevremenim glasačima.

Haris i Tramp su prilično izjednačeni u najkritičnijim državama gde su mnogi Amerikanci počeli prevremeno da glasaju putem pošte ili lično, samo 17 dana uoči izbora 5. novembra.

Haris je u subotu okupila pristalice u Detroitu u Mičigenu, na prvi dan ranog glasanja u tom gradu, zajedno s reperkom rođenom u Detroitu, Lizo, koja je rekla da je glasanje ključno u državi u kojoj male margine mogu odlučiti izbore.

Kasnije se u Atlanti Haris pojavila s pop pevačem Ušerom.

- Ovo je najkritičnija među svim kolebljivim državama, tako da se svaki, i zadnji glas ovde računa - rekla je Lizo.

Odbacila je tvrdnju nekih da Amerika nije spremna za ženu predsednicu, rekavši: "Bilo je i vreme", otpevavši jedan od svojih najvećih hitova.

Glasovi u nekoliko "kolebljivih država", gde kandidati obeju stranaka imaju podjednako snažnu podršku pa su izborni rezultati bili tesni u prošlim ciklusima, verovatno će odlučiti izbore.

U Latrobeu u Pensilvaniji Tramp je pojačao lične napade na Haris, što je praksa za koju se neki od njegovih savetnika plaše da bi mogla da odvrati prevrtljive glasače.

Tramp je rekao da je Haris "levija" od demokratskih senatora Elizabet Voren i Bernija Sandersa.

- Morate reći Kamali Haris da vam je dosta, da jednostavno ne možete više da izdržite: Ne podnosimo te, ti si usrana potpredsednica - rekao je Tramp.

Dok je gomila aplaudirala, Tramp je dodao: - Kamala, otpuštena si, gubi se odavde, otpuštena si.

Autor: kurir.rs