- Moja majka se probudila, ali je bila u raju. 🖤💔

Kada je izraelski vazdušni napad na bolnicu u Deir al-Balahu izazvao požar koji je zahvatio grupu šatora, 19-godišnji Šaban al-Dalu spavao je u blizini svoje majke Alae. 💔

Na društvenim mrežama, pojavio se video-snimak na kom se vidi kako se Šaban rukama bori sa plamenom koji ga je ubrzo obavio. 😔 Uznemiravajući video-snimak na kom se vidi kako je Šaban živ spaljen i koji je ostavio svet užasnutim, objavljen je na društvenoj mreži X. 🖤

IZVOR: X / @SuppressedNws

Njegov 17-godišnji brat Muhamed al-Dalu dao je izjavu za NBC News u kom je opisao izraelski napad koji je ubio njegovu majku i brata. On je rekao da je video kako je nešto palo na nogu njegovog brata i da nije mogao da ustane. Pokušao je da utrči u šator da spasi svog brata, ali nekoliko muškaraca ga je zadržalo.

- Niko mi nije dao da vidim svog brata. Moj srce je gorelo - rekao je Muhamed.

Šabanova smrt je nesumnjivo bila bolna, ali je Muhamed utešnim rečima poručio:

- Za njega je vatra bila hladna i mirna. Majka je ostala da spava. Da ju je vatra spalila, probudila bi se i počela da vrišti, ali je moja majka, hvala Bogu, ostala da spava.

Muhamed je dodao da su poslednje reči njegove majke bile: "Laku noć".

- Moja majka se probudila, ali je bila u raju.

Njihova porodica pomerana je 15 puta pre ovoga, a Šaban je ranjen i u prethodnom napadu, 2 nedelje pre njegove smrti. Šesnaesti oktobar 2024. godine bio bi njegov 20. rođendan.

Autor: redportal.rs