Sumnja se da je jedan počinioc, a drugi saučesnik

Policija u Kantonu Sarajevo lišila je slobode dvojicu maloletnika, jednog zbog sumnje da je lažno dojavljivao postojanje eksplozivnih naprava u školama, a drugog da je za to znao i da je pružio pomoć učiniocu.

Prvi maloletnik osumnjičen je za krivično delo ugrožavanje sigurnosti u vezi sa lažnim prijavljivanjem, a drugi za neprijavljivanje krivičnog dela i pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Ova dva maloletnika su na kriminalističkoj proceni, saopšteno je iz tužilaštva Kantona Sarajevo.

- Dva maloletnika koja su slobode lišena prethodne noći, predati su u dalju nadležnost Kantonalnog tužilaštva - dodaje se u saopštenju.

U službenim prostorijama Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, tokom dana još četiri maloletnika su ispitana u svojstvu osumnjičenih za krivična dela ugrožavanje sigurnosti u vezi sa lažnim prijavljivanjem.

Iz tužilaštva su dodali da su dva maloletnika saslušana u svojstvu svedoka.

- Zajednički tim koji deluje pod rukovodstvom Kantonalnog tužilaštva, a koji čine pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i Federalne upravo policije, nastavlja intenzivan rad na identifikovanju i lociranju svih lica koja su u prethodnom periodu činile ova krivična dela i onih koji su za njih znali i na različite načine pomagali učiniocima - dodaje se u saopštenju.

Autor: blic.rs