Novak Đoković poslao moćnu poruku rivalu i prijatelju ☝️

Legendarni španski teniser Rafael Nadal objavio je da će završiti igračku karijeru na kraju ove sezone, odnosno nakon završnog turnira Dejvis kupa u Španiji koji je na programu od 19. do 24. novembra ove godine.

Hiljade poruke javnih ličnosti, sportista, ali pre svega tenisera upućene su Špancu i to dovoljno govori o statusu koji je stekao tokom karijere, kao i o doprinosu koji je dao tenisu kao sportu.

Poruka koja se posebno izdvaja jeste naravno objava Novaka Đokovića, jednog od najvećih rivala Rafaela Nadala tokom proteklih godina.

Novak je na Instagramu objavio njihove zajedničke fotografije uz opis:

Rafa, jedan post nije dovoljan da izrazim poštovanje koje imam prema tebi i onome što si učinio za naš sport. Inspirisao si milione dece da počnu da igraju tenis, i mislim da je to verovatno najveće dostignuće koje bilo ko može poželeti. Tvoja upornost, posvećenost i borbeni duh biće predmet učenja decenijama. Tvoje nasleđe će živeti zauvek. Samo ti znaš kroz šta si sve morao da prođeš da postaneš ikona tenisa i sporta uopšte. Hvala ti što si me toliko puta gurao do krajnjih granica u našem rivalstvu, koje je na mene najviše uticalo kao igrača. Tvoja strast za predstavljanjem Španije uvek je bila izvanredna. Želim ti najlepši oproštaj u Malagi sa španskim timom na Dejvis kupu. Biću tamo lično da odam poštovanje tvojoj nestvarnoj karijeri.
https://www.instagram.com/p/DA8xHNMox-b/?img_index=1

IZVOR: IG / djokernole

Poruka poštovanja jedne legende tenisa drugoj pokazuje dodatnu dimenziju uzajamnog poštovanja koje je kroz ogromno rivalstvo na terenu oblikovalo zlatno doba tenisa.

Autor: Balša Stupar