Milan Mladenović memorijal 2024. biće održan u Zappa Bazi u Beogradu 4. i 5. novembra od 20.00 č., a Deca iz vode će na ovim koncertima nastupiti sa brojnim, specijalnim gostima

Tradicionalni novembarski koncerti udruženja Deca iz vode posvećeni sećanju na Milana Mladenovića, ove godine i povodom obeležavanja 30. godišnjice od njegove smrti, biće održani 4. i 5. novembra u Zappa Bazi.  

Foto: PROMO/Zappa Baza

Poslednjih 10 godina Deca iz vode se svake godine okupljaju oko tog datuma na memorijalnim koncertima gde stalno zovu u goste muzičare koji su svirali sa Milanom. Ove godine pozvali su čak pet muzičara koji su sa Milanom delili binu u različitim periodima grupe EKV i Limunovo drvo

Na koncertima u Zappa Bazi sa Decom iz vode na binu će izaći Srđan Žika Todorović (bubnjar EKV 1987-90), Tanja Jovićević (prateći vokal EKV 1989-93), Ivan Ranković Raka (bubnjar EKV 1985-87), Boško Bole Stanojević (basista EKV 1994) i Milan Mikica Stefanović (gitara vokal Limunovo drvo 1977-80). Biće ovo dva koncerta za nezaborav jer će prvi put ikada ovi muzičari biti na bini zajedno! 

Foto: PROMO/Zappa Baza

Zbog ogromnog i kvalitetnog opusa koji je Milan ostavio iza sebe, koncertni program će biti podeljen na dva dana i dva različita koncerta. Za sve poštovace grupe EKV biće ovo večeri za nezaborav i mogućnost da se čuje preko 50 pesma koje je Milan napisao. Oba koncerta trajaće po tri sata, a pored pesama iz raznih perioda Milanovog stvaralaštva, publika će od gostiju moći da čuje i poneku reč o Milanu, o tome kakav je bio kao kolega, priijatelj, umetnik i čovek. 

IZVOR: YT / ekatarinavelika

- Čak četiri nekadašnja člana Ekatarine Velike biće iste večeri na bini i ovo će biti jedinstvena prilika za nostalgično putovanje u prošlost kada je EKV dominirao domaćom i ex-yu rock scenom. Praktično će ovo biti svojevrsni EKV rivajvl i za sve fanove neponovljivo iskustvo i prilika da čuju i vide muzičare koji su bili deo benda koji je ostavio neizbrisiv trag u domaćoj rok muzici i čije pesme se i dan danas rado slušaju i izvode i možemo reći da su postale i deo muzičke i kulturne baštine ovih prostora - kaže osnivač udruženja Deca iz vode Aleksandar Šarčević.

IZVOR: YT / acastarmedia

Povod je i više nego dovoljan da se svi oni okupe na jednom mestu i zajedno sa Decom iz vode i publikom još jednom odaju počast Milanu Mladenoviću i da kroz svirku, pesme koje su stvarali sa njim čuvaju od zaborava.

Foto: PROMO/Zoran Trbović

Ulaznice su u pretprodaji po ceni od 1.700 RSD preko sistema Ticketvision i online na Tickets.rs, a specijalno dizajnirane ulaznice mogu se nabaviti po promo ceni od 1.500 RSD samo u Zappa Baru (Kralja Petra 41). Zbog očekivanog velikog interesovanja, ulaznice je moguće rezervisati i SMS-om na broj 062/341-361 (uz sledeće podatke: ime i prezime, dan koncerta i broj karata).

Prisustvo ovim događajima može se smatrati pravom privilegijom i ekskluzivom za sve fanove EKV-a i poštovaoce Milanovog lika i dela.

- Pored već najavljenih specijalnih gostiju, biće tu i još poneko iznenađenje za publiku – kažu organizatori i dodaju da će deo prihoda od ulaznica donirati Zadužbini Milana Mladenovića

Proverite (ako već niste) zašto su koncerti Dece iz vode sa gostima u Zappa bazi rasprodati i pre dana održavanja! A ova dva koncerta će biti jedinstvena i po programu i po gostima i do sada nikad viđeni zajedno na jednom koncertu. Ovaj grad je nekad bacao svetla daleko! Idemo!

O svim detaljima programa možete se informisati na Facebook i Instagram stranicama Dece iz vode.

Autor: Redportal.rs