Nadal je u svojoj objavi izrazio duboku zahvalnost celoj teniskoj industriji, kolegama, ali i rivalima s kojima je delio teren i nezaboravne trenutke

Jedan od najvećih tenisera svih vremena, Rafael Nadal, saopštio je odluku o povlačenju iz profesionalnog tenisa putem emotivne objave na Instagramu. U njoj je najavio da će njegov poslednji turnir biti Dejvis kup, gde će se oprostiti igrajući za reprezentaciju Španije, što je veoma simboličan kraj jedne legendarne karijere.

View this post on Instagram

A post shared by Rafa Nadal (@rafaelnadal)

IZVOR: IG / rafaelnadal

Nadal je u svojoj objavi izrazio duboku zahvalnost celoj teniskoj industriji, kolegama, ali i rivalima s kojima je delio teren i nezaboravne trenutke tokom dugogodišnje karijere. Posebno je naglasio da mu je čast što je bio deo takve sportske zajednice.

Posebnu zahvalnost uputio je svojoj porodici – supruzi, sestri, ujaku i ocu – koji su mu bili neizmerna podrška kroz sve godine izazova i uspeha. Porodica je, kako je istakao, bila njegov oslonac u najtežim trenucima, a bez njih ne bi postigao ono što je postigao.

Na kraju, Nadal je uputio emotivnu poruku svojim vernim fanovima, koji su ga pratili i bodrili kroz svaku pobedu i poraz. Zahvalio im se na podršci na više jezika, čime je pokazao svoju bliskost sa ljubiteljima tenisa širom sveta:

Mil gracias a todos Many thanks to all Merci beaucoup à tous Grazie mille a tutti 감사합니다 谢谢大家 شكرا لكم جميعا תודה לכולכם Obrigado a todos Vielen Dank euch allen Tack alla Хвала свима Gràcies a tots.

Ovim rečima, Nadal je zatvorio jedno poglavlje u svom životu, ostavljajući za sobom neverovatno sportsko nasleđe.

Autor: Redportal.rs