Trip sa kobnim posledicama...

Muškarac u Austriji je prema navodima lokalnih medija amputirao sebi penis sekirom nakon što je pojeo ogromnu dozu psihodeličnih pečuraka. Na sreću doktori u Asutriji su usepeli da mu sastave i prišiju polni organ.

Šokantna priča ovog pacijenta je prva ovakve vrste i čak je i predmet interesovanja stručnih časopisa poput Journal of Surgery.

Kako se navodi, muškarac star 37 godina patio je od depresije i alkoholizma.

Psilocibin, prirodna hemikalija koja se nalazi u svim vrstama "magičnih pečuraka", poseduje moć da gurne ljude u stanje izmenjene svesti i halucinacija. Ona funkcioniše tako što menja moždane receptore za serotonin, gde utiče na sva čula i njihove receptore i nadasve stvara nadraženo emocionalno stanje. Kroz istoriju, psilocibin (odnosno halucinogene pečurke) korišćene su u više domorodačkih kultura tokom ceremonija i kao lekovi za borbu protiv različitih vrsta bolesti.

Tokom poslednjih nekoliko decenija i moderna medicina je počela sve više da uviđa benefite psilocibina, posebno njihove benefiteu lečenju psihičkih poremećaja, poput depresije, anksioznosti, bolesti zavisnosti i postraumatskog poremećaja.

U ovom slučaju, pacijent je sebi naneo teške povrede, što je prvi dokumentovani slučaj tzv. kingsor sindroma u kontekstu psilocibina - gde mentalno poremećena osoba sebi nanosi teške povrede u predelu ili na genitalijama.

Kako su naveli doktori nakon analize pacijenta, muškarac je pojeo između 4 i 5 osušenih pečuraka nakon čega je pacijent zapao u psihotično stanje tokom kojega je imao napad gde je sebi naneo više povreda sekirom po genitalijama.

Kasnije je primećen od strane komšija kako luta po kraju tražeći pomoć. U bolnicu je prebačen u teškom stanju, čak 5 sati nakon incidenta.

Kako se navodi, muškarac je nakon psihotične epizode zavezao sebi parče tkanine oko ptrljka penisa, a ostale deliće genitalija spakovao u teglice sa snegom.

Doktori su uspeli da pažljivo očiste delove polnog organa od prljavštine i snega, uspeli su da pažljivo zašiju vrh kao i nekoliko centimetara tela penisa dok je ostatak bio previše oštećen da bi se mogao spasiti.

Autor: redportal.rs