Veterani FK Crvena zvezda i italijanska art reprezentacija odigrali humanitarnu utakmicu

Za vikend je odigrana međunarodna humanitarna fudbalska utakmica između Italijanske reprezentacije glumaca i pevača i tima veterana Crvene zvezde. ⚽

Foto: Dalibor Danilović

Ovaj dobrotvorni događaj koji je organizovala Ambasada Italije u Srbiji u saradnji sa Novak Đoković Fondacijom i Fondacijom Intesa, omogućio je prikupljanje sredstava za renoviranje jednog dečjeg vrtića u Srbiji. Utakmica je deo obeležavanja Dana italijanskog sporta u svetu, inicijative koju je italijansko Ministarstvo spoljnih poslova i međunarodne saradnje pokrenulo ove godine u cilju promovisanja vrednosti i uloge sporta kao alata za promociju izvrsnosti naše zemlje u inostranstvu.

Foto: Dalibor Danilović

Brojni italijanski umetnici učestvovali su u inicijativi, uključujući Bruna Torizija, Paola Sasanelija i Stefana Veneruza. Među veteranima Crvene zvezde našli su se i igrači koji su igrali u italijanskom prvenstvu: Dušan Basta, Nikola Lazetić, Filip Janković i Aleksandar Luković. Utakmica je počela sećanjem na heroja Italije '90. godina, Tota Skilačija, koji je preminuo pre nekoliko nedelja. Skilači je, pored ostalog, bio i kapiten Italijanske reprezentacije glumaca i pevača. Događaj se završio prijemom u Rezidenciji ambasadora Italije, u znaku italijanske i srpske muzike.

Foto: Dalibor Danilović

- Dan italijanskog sporta u svetu obeležavamo inicijativom koja ujedinjuje Italiju i Srbiju u ime prijateljstva i humanosti - izjavio je ambasador Italije u Srbiji Luka Gori.

- Sportska diplomatija - dodao je Gori - predstavlja važan adut naših aktivnosti integrisane promocije s obzirom na brojne veze koje postoje između naše dve zemlje u fudbalu, vaterpolu, odbojci i tenisu.

Foto: Dalibor Danilović

Foto: Dalibor Danilović

Autor: redportal.rs