Najbolji teniser sveta se pridružio apelu patrijarha Porfirija

Kako prenosi portal Mondo, Novak Đoković je tokom turnira u Kini saznao za strašne poplave u Bosni i Hercegovini. On je na društvenim mrežama podelio objavu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, gde poglavar SPC apeluje na pomoć ugroženima u poplavama.

Najbolji teniser sveta podelio je fotografiju poplavljene džamije u Donjoj Jablanici, uz opis BiH uz koje je dodao srca i boje zemlje. Pored fotografije istakao je i reči patrijarha Porfirija:

Sa velikom tugom i bolom u srcu primio sam vesti o razornim poplavama koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu. Naše komšije su izgubili domove, imovinu, a mnogi su ostali bez svojih najdražih. U ovim teškim trenucima, kada se suočavamo sa tragičnim prirodnim pošastima, moramo pokazati veru na delu i pomoći drugima u nevolji. Moja poseta vernom narodu u Kanadi sprečila me je da lično podelim tugu sa najugroženijim, ali sam odlučio da uputim određenu novčanu pomoć. Ali, novac nije sve. Otvorimo svoja srca i pružimo podršku svima koji su pogođeni ovom katastrofom. Pokažimo da smo ljudi velikog srca i da smo spremni da pomognemo jedni drugima u nevolji.

U poplavama i odronima u Bosni i Hercegovini ove nedelje stradalo je, prema zvaničnim podacima, 16 osoba, od kojih 12 na području Jablanice. Teško je pogođena i opština Konjic, a poplavljeni su i Fojnica, Kreševo, Kiseljak i Vareš. Nastavlja se potraga za nestalima iz Donje Jablanice.

Autor: Mondo.rs