Kapiten reprezentacije Srbije govorio za američke medije uoči nove NBA sezone 🦅🏀

Posle neverovatne utakmice Srbije i SAD u polufinalu Olimpijskih igara u Parizu, selekcija Amerike, iako je pobedila, pala je u drugi plan. Čitav svet se divio Orlovima, borbenosti izabranika Svetislava Pešića, zajedništvu, ali i zavidnom talentu. Igrači su se vratili u matične klubove, uskoro počinje sezona, ali interesovanje ne jenjava. Naime, poslednji u nizu interpretatora magičnog leta je bio Bogdan Bogdanović, na danu za medije organizovanom od strane Atlanta Hoksa. 🧐

Igrati za Srbiju je privilegija, pogotovo kada imate takvu tradiciju iza sebe i istoriju. Pogotovo što sam kapiten tima, to je još jedna privilegija i odgovornost. Navijači su u Srbiji i širom sveta hteli da Srbija pobedi, ali mi to ništa nije promenilo. Da li bih voleo da smo pobedili, voleo bih, ali iskustvo i celo to leto sa mojim momcima je nešto što se ne ponavlja. Svako leto je posebno igrati za Srbiju, za zemlju koju voliš. To je i ljubav prema košarci.

Rekao je Bogdanović. ☝

Najveća sportska smotra na svetu mnogo je značila nekadašnjem asu Partizana.

Pomoglo mi je dosta, posebno jer radiš nešto toliko mnogo puta, postaneš bolji. Što više utakmica, pogotovo visokog nivoa donose više iskustva i to je bolje za mene. Kada god igram za Srbiju pomaže mi da se spremim.

Pored već poznatog potencijala u napadu, Bogdan je unapredio i defanzivne sposobnosti. 💪

Primetio je to trener, čak i moj selektor u reprezentaciji Srbije mi je rekao da sam postao bolji u odbrani. Radio sam na tome, na početku godine sam igrao drugačiju odbranu, a uvek postoji vremena za napredak. Govorili su mi da odbrana može da mi se popravi, uvek su me gurali i ja sam samo to i radio. Osećam da sam dosta bolji.

Zaključio je sjajni bek. ☝

Sezona u NBA ligi za Bogdana Bogdanovića i Atlanta Hokse počinje 23. oktobra protiv Bruklina, prenosi Politika. 🏀

Autor: politika.rs