Kinezi su sposobni da skrate rokove na izvanredan način. Ono što u Evropi može da traje godinama rada u Kini je pitanje meseci.

Novo partnerstvo Audija i poznate kineske kompanije uskoro će dati prve rezultate. Prvi 100-postotni električni model izaći će na tržište već sljedeće godine s ciljem povećanja prodaje automobila njemačkog brenda u Kini.

Danas je nemoguće opstati bez sinergije, dogovora ili saradnje. Velike korporacije dominiraju automobilskim tržištem i gotovo je nemoguće evoluirati van njihovog okruženja.

Čak ni velike grupacije nisu u stanju da prate tempo razvoja kineskih kompanija. Suočeni s takvom snagom, evropski brendovi neprestano potpisuju saradnju s lokalnim kompanijama. Predstavnici Audija i SAIC-a su se rukovali i postigli dogovor.

Kina trenutno ima hegemoniju na svetskom tržištu i nema naznaka da će se njena dominacija smanjiti ili nestati. Ona dominira i proizvodnjom i razvojem proizvoda i tehnologijom ovih proizvoda. Kinezi su sposobni da skrate rokove na izvanredan način. Ono što u Evropi može trajati godinama rada u Kini je pitanje meseci.

Autor: Klix.ba