Očekuje se da bi predsednik Crvene zvezde uskoro mogao da postene predsednik KSS

Uskoro bi mogli da dobijemo novog predsednika Košarkaškog saveza Srbije, a najbliži da preuzme tu funkciju je Nebojša Čović.

Kako prenosi Politika, predsednik Crvene zvezde Nebojša Čović mogao bi uskoro da posten predsednik KSS.

Do juče popodne su stigli predlozi samo za Čovića, koji je bio već na čelu košarkaške organizacije u vreme SR Jugoslavije (1995-1997).

Od trenutka kada je Predrag Danilović podneo ostavku na mestu predsednika, tri meseca pre isteka drugog mandata, mnogi su videli predsednika crveno-belih kao favorita.

Pojavljivala su se imena i poput Žarka Zečevića, Marka Kešelja, Dejana Tomaševića, ali Čović prednjači sa iskustvom.

Ono što bi mogle da budu otežavajuće okolnosti za Čovića jesu njegove obaveze prema Crvenoj zvezdi. Povratak u KSS bi verovatno značio rastanak od crveno-belih, koji su na pragu veoma bitne sezone za njih.

Ipak, crveno-beli već imaju spremnog čoveka da zasedne na predsedničku fotelju, a to je Željko Drčelić, koji trenutno obavlja funkciju predsednika Upravnog odbora.

- Mislim da je to Željko Drčelić, predsednik Upravnog odbora. Znate da nikad nisam hvalio pro forme, kao što nikad nisam ni napadao pro forme. Mislim da je on čovek koji ima dovoljnu energiju, visprenost i prostor za efikasno pristupanje svemu što su izazovi u košarci. I stvarno mislim da smo pogodili sa čovekom, kao i sa dobrim brojem ljudi u Upravnom odboru. U tom skautingu, za razliku od ovog igračkog, nismo promašili. Mislim da je ovaj skauting vrlo bitan kao potencijal da više nikada ne promašite ili da promašite što manje. Jer, uvek ćete da mašite i u tom igračkom skautingu - rekao je Čović u nedavnom intervjuu za Meridian sport.

Autor: b92.net