U Srbiji nakon hladnog jutra sunčan i topao dan 😁

Danas se u 14:43 zvanično opraštamo od leta. Ipak, to ne znači da će se razlika i videti, jer nas danas očekuje pravi letnji dan, nakon izrazito hladnog jutra. Po kotlinama, dolinama reka i visoravnima se očekuje magla.

Duvaće  slab do umeren, istočni i jugoistočni vetar. Najniža temperatura će biti od 4 do 11, najviša od 22 do 27 stepeni.

U Beogradu nas nakon hladnog jutra, tokom dana očekuje pretežno sunčano i toplo vreme za ovaj period godine. Vetar slab do umeren, istočni i jugoistočni. Najniža temperatura oko 11, najviša oko 25 stepeni.

Jesen počinje u nedelju, 22. septembra u 14 časova i 43 minuta. U tom trenutku će sunce biti u ravni Zemljinog ekvatora, odnosno kako bi astronomi rekli, prelazi sa severne na južnu nebesku poluloptu, objašnjeno je u saopštenju Astronomskog društva "Ruđer Bošković" iz Beograda. U isto vreme za stanovnike južne Zemljine polulopte počinje proleće.

U Srbiji će narednih sedam dana biti pretežno sunčano i toplo za ovaj period godine. Prolazno naoblačenje sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom očekuje se u utorak i sredu i to u drugom delu dana, kao i narednog vikenda, u subotu na severu i zapadu zemlje, a u nedelju u ostalim predelima.

Usled očekivanih biometeoroloških prilika kardiovaskularnim bolesnicima se savetuje izvesna opreznost. Promenljivo raspoloženje, reumatski bolovi i glavobolja su mogući kod meteoropata. Preporučuje se adekvatno odevanje u skladu sa očekivanim dnevnim temperaturama.

Autor: rts.rs