Primećen porast interesovanja za studijske programe FLU-a

Danas je počela nova školska godina na Fakultetu likovnih umetnosti Univerziteta umetnosti u Beogradu (FLU), gde je dekan prof. dr Radoš Antonijević primio novu generaciju studenata rečima:

Drago nam je da ste izabrali ovu školu da u njoj nastavite da razvijate svoj talenat. Početak je pun uzbuđena jer konačno studirate ono što ste sami odabrali, a sa kolegama radite ono što volite, a to će činiti neizbrisiva sećanja za ceo život.

Dekan je akcenat stavio na privilegiju koju pruža državni fakultet:

Veliki broj vas je već na prvoj godini, čak 60 odsto, na budžetskom trošku, što je veliki gest države. Do kraja studija većina studenata će biti u ovom statusu. Međutim pazite, jer kako se taj status lako stiče, tako se i lako gubi.

Foto: Tanja Drobnjak (dozvoljeno objavljivanje)

Dekan je ovim rečima završio svoju dobrodošlicu najmlađoj generaciji umetnika:

Ozbiljnost ste pokazali na prijemnom ispitu i nemojte da sumnjate u svoj talenat. Možete da budete ponosni da je veoma stručna komisija odabrala upravo vas da studirate ovde, i to treba da iskoristite i svojim trudom sebe unapredite.

Poslednjih godina primećuje se porast interesovanja kandidata za programe FLU, a broj primljenih studenata na slikarskom odseku ove godine je 28 studenata, na grafičkom odseku 11, vajarskom 10, a na odseku novih medija 6.

Početkom septembra završen je prijem kandidata na doktorske umetničke studije, dok će uskoro biti raspisan konkurs za master programe likovnih umetnosti.

Foto: Tanja Drobnjak (dozvoljeno objavljivanje)

Autor: redportal.rs