Srpski reprezentativac kaže da se oseća odlično

Srpski košarkaš Boriša Simanić, posle duge pauze i ogromnih zdravstvenih problema, posle Svetskog prvenstva u Manili, opet će zaigrati košarku.

Osvajač srebrne medalje sa Mundobasketa u Manili,  uspeo da nađe klub. Boriša je viđen u dresu Igokee kako se zagreva pred pripremnu utakmicu protiv Borca iz Banja Luke.

Igokeu je ovog leta preuzeo Nenad Stefanović, koji je pre toga vodio FMP,  a sad je pružio šansu proslavljenom Srbinu. Boriša od povrede i gubitka bubrega nije igrao košarku,  ali tvrdi da je u formi i da je spreman. 

Prvi put posle više od godinu dana će Boriša igrati košarku. Nedavno je otkrio da trenira punim intenzitetom već nekoliko meseci.

-  Osećam se zaista odlično. Većinu vremena smo radili u teretani, naravno ubacivali smo košarkaški deo, ali uglavnom je to bila teretana jer sam morao da vratim telo u red, mišiće da povratim, da mogu da trčim. Posle operacije i pauze bilo je dosta teško da vratim mišićni tonus, bio sam baš loše, ali sam uspeo da povratim sve - opisao je Boriša nedavno mukotrpan proces povratka na teren.

Nuni Omot ostaće upamćen među ljubiteljima košarke u Srbiji po sceni sa prošlogodišnjeg Mundobasketa u Manili. On je u utakmici 3. kola grupne faze protiv naše selekcije nenamerno, ali izuzetno jako i neoprezno, udario Borišu Simanića u donji deo leđa. Našem igraču je pozlilo, završio je u bolnici, gde mu je odstranjen bubreg i zbog čega je bio i u životnoj opasnosti. Na sreću, doktor Dragan Radovanović i filipinski lekari uspeli su da ga spasu.

Autor: informer.rs