Pronađena je improvizovana eksplozivna naprava sa heksogenom težine oko 1,2 kg, tri briketa heksogenog eksploziva (ukupno oko 1,7 kg) i tri oblikovana punjenja težine preko 2 kg

Federalna služba bezbednosti (FSB) Rusije zaustavila je pripremu sabotaže i terorističkog akta na objektu transportne infrastrukture u Sevastopolju.

- Utvrđeno je da je 51-godišnji stanovnik Sevastopolja, putem prepiske u internet mesindžeru, angažovan od strane službenika Službe bezbednosti Ukrajine da izvrši izviđačke misije prikupljanja informacija o objektima Oružanih snaga Ruske Federacije stacionirana u gradu, kao i objekti saobraćajne infrastrukture u cilju vršenja terorističkih napada - navodi se u saopštenju FSB-a, a prenosi RTS.

Po uputstvu kustosa iz SBU, osumnjičeni je iz skrovišta uzeo eksploziv i eksplozivnu napravu kojom je trebalo da digne u vazduh železnički most u Sevastopolju.

U tom kešu, kako je precizirao FSB, nalazila se improvizovana eksplozivna naprava (IED) sa heksogenom težine oko 1,2 kg, tri briketa heksogenog eksploziva (ukupno oko 1,7 kg) i tri oblikovana punjenja težine preko 2 kg. Pored toga, keš je sadržao osam električnih detonatora i po četiri aktuatora i elektronskih predajnika. Službenici FSB-a su potom pronašli te predmete i zaplenili ih iz kuće osumnjičenog.

Autor: Rts.rs