Čak 18 osoba više u odnosu na isti period 2023. godine 🧐

Ministar saobraćaja Goran Vesić najavio je nove izmene Zakona za vozače do 25 godina, a koje se odnose na snagu vozila kojom mogu da upravljaju. Sve je to zbog toga što beležimo sve veći broj saobraćajnih nezgoda u kojima život gube mlade osobe, upravo do te dobi. 🧐

Pomoćnik direktora Agencije za bezbednost saobraćaja Slobodan Karličić, rekao je za Pink da statistika kaže da je za 7 meseci ove godine nastradale 63 mlade osobe, što je 18 osoba više u odnosu na isti period 2023. godine. 😣

Karličić je rekao da veliki broj vozača koji stradaju u našoj zemlji su upravo mladi vozači, dodaje da je iz tog razloga nadležni u Srbiji preduzimaju korake kako bi se sprečio taj trend.

Iz tog razloga ministar i svi nadležni oformili su radnu grupu u kojoj će formirati i novi zakon sa naglaskom na temu mladi vozači. To što je najavio Vesić će biti jedna od dobrih mera koja će uticati da se i mnoge druge mere pridržavaju i da mladi što manje stradaju.

Rekao je Karličić. 👆🏼

Kako kaže, kroz probnu vozačku dozvolu te mere su postojane, ali očigledno da one moraju da budu još strože, kao i da se prošire i na vozače do 25 godina.

Nadamo se pored ove mere da će se doneti i niz drugih mera koje će doprineti da se na neki način smanji stradanje mladih vozača u Srbiji.

Saopštio je Karličić. 👆🏼

IZVOR: YT / Novo jutro

Autor: pink.rs