Hercog upućen i u dešavanja na KiM 🤔

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić ugostio je predsednika Izraela Isaka Hercoga. U Palati Srbija bilo je reči i o tome da se što pre potpiše Sporazum o slobodnoj trgovini, te je predsednik Srbije tim putem istakao da je srpski narod uvek bio uz jevrejski, tokom najtežih godina, ali i ovih sada. 🧐

Vučić se oglasio i na svom Instagram profilu 👇🏼:

Mi smo danas razgovarali o svim važnim pitanjima i međusobnoj saradnji naših dveju zemalja. Za nas je od izuzetnog značaja da u najkraćem mogućem roku uradimo Sporazum o slobodnoj trgovini i verujemo da će to biti na obostranu korist – našu i naših jevrejskih prijatelja.
Imamo ogroman prostor za saradnju u umrežavanju inovacionih ekosistema i naučno-tehnološkoj saradnji, zatim u poljoprivredi, a posebno u oblasti prehrambenih proizvoda, kao i o povećanju plasmana naših proizvoda u Izraelu i obrnuto, u daljem privlačenju izraelskih investicija u različite sektore. U tom smislu, zahvalio sam predsedniku Hercogu i na podršci za EXPO i verujem da ćemo uspeti zajednički da napravimo izuzetno dobre prezentacije do 2027. godine.
Obavestio sam predsednika Hercoga i o svemu onome što se zbiva na Kosovu i Metohiji, kao i potrebi poštovanja međunarodnog javnog prava i Povelje UN.
Mi imamo jednu veoma važnu zajedničku temu, a to je pokušaj da spasemo život jednog mladog čoveka, Alona Ohela, koji je i naš državljanin.
Vama, predsedniče @isaacherzog, zahvaljujem na ovoj poseti i želim Vam da se osećate kao kod svoje kuće.
View this post on Instagram

A post shared by Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)

IZVOR: IG / buducnostsrbijeav

Autor: redportal.rs