Buketi su skupi, a pare su državne 💰

Na otvaranju izložbe Efemeris - Legat Dejana Medakovića koja je juče otvorena u Salonu Muzeja grada Beograda, Pavle Medaković je ispričao zanimljivu anegdotu o Petru II Petroviću Njegošu i njegovom ađutantu i sekretaru Miloradu Medakoviću.

Milorad Medaković bio je Njegošev dugogodišnji saradnik, ađutant, sekretar i pratilac na putovanjima po Evropi. Prilikom jednog putovanja, Njegoš je posetio jednu pozorišnu predstavu i tu su proradile emocije.

Njegoš je, kao što znate, bio izuzetno lep, visok, naočit... Međutim, u pozorištu u Trstu išao je na jednu predstavu i neke emocije su i njemu proradile, jer se radilo o jednoj izuzetno lepoj glumici. I kako je bilo po nekoliko predstava, on je na svaku predstavu išao uredno sa svojim sekretarom Miloradom. A naravno, posle predstave usledio je jedan veliki buket, verovatno ruža ili tako nekog cveća. 🌹 Uglavnom, posle trećeg-četvrtog buketa, njega je upozorio Milorad Medaković: Vladiko, ovo su državne pare, a buketi jako puno koštaju! 💰

Pavle Medaković je naveo i da je Njegoš to sigurno prihvatio kao dobar savet i podsetio da je Njegošev testament, koji se danas čuva na Cetinju, pisan rukom Milorada Medakovića.

View this post on Instagram

A post shared by Red portal (@redportal.rs)

IZVOR: IG / @redportal.rs

Autor: redportal.rs