Osim njegovog lošeg zadaha, ništa nije ukazivalo na problem

Muškarac iz Kine (58) prijavio se u Haiku bolnicu, u kineskoj provinciji Hainan, zbog lošeg zadaha, kada su lekari otkrili da je progutao bubašvabu, koja mu se zaglavila u dušniku – prenosi Auditi Central. Ovaj čovek je doživeo svoju najgoru noćnu moru. Jedne noći, dok je spavao, probudio se sa čudnim osećajem da mu nešto puzi uz nos. Onda je osetio da mu nešto ide niz grlo, pa je počeo da kašlje, ali ništa nije izašlo, pa je samo zaspao.

Sutradan je zaboravio ceo incident i otišao na posao. Osim njegovog lošeg zadaha, ništa nije ukazivalo na problem. Ali posle tri dana dah je i dalje odvratno smrdeo i počeo je da iskašljava žuti iscedak, odlučio je da potraži medicinsku pomoć.

Neimenovani muškarac je prvo otišao kod ORL specijaliste u bolnici Hainan, ali pregled gornjih disajnih puteva nije otkrio ništa sumnjivo. Međutim, pacijent se uverio da nešto nije u redu, pa ga je pregledao pulmolog. Nakon CT snimanja grudnog koša pojavila se senka u dušniku, što je ukazivalo da se tu nalazi strano telo.

Preporučena je bronhoskopija.

- Tokom postupka jasno sam video nešto sa krilima u bronhu - kaže dr Lin. Bilo je jasno da je u pitanju bubašvaba.

Nakon što je bubašvaba uklonjena iz dušnika muškarca, mesto je nekoliko puta oprano i očišćeno od sluzi, da bi ubrzo neprijatan miris koji je dolazio iz njega potpuno nestao. 58-godišnji muškarac se potpuno oporavio i sutradan je otpušten.

Doktorka Lin Ling kaže da su ovakvi bizarni slučajevi veoma retki, ali savetuje svima koji imaju razloga da veruju da se strano telo zaglavilo u donjim disajnim putevima da što pre potraže medicinsku pomoć.

Autor: redportal.rs