U toku je velika operacija, zbog čega je taj deo grada zatvoren

Nepoznati napadač je ispalio više hitaca u blizini izraelskog konzulata u Minhenu, a taj deo grada je blokiran. Policija je upucala osumnjičenog koji je potom preminuo. Izraelske diplomate i osoblje konzulata nisu povređeni, potvrdilo je Ministarstvo spoljnih poslova Izraela, a prenosi RTS.

Desetine policajaca pristiglo je u oblast Brinerštrase i Karolinenplaca u blizini Nacističkog dokumentacionog centra u Minhenu, dok helikopter kruži iznad mesta događaja.

- Trenutno je u toku velika operacija u oblasti Brinerštrase i Karolinenplatca. Na licu mesta imamo brojno osoblje za hitne slučajeve - napisala je minhenska policija na mreži Iks.

Policija je pozvala građane da izbegavaju taj deo grada dok je u toku operacija.

Ministarstvo spoljnih poslova Izraela, u međuvremenu, potvrdilo je da je pucano u blizini izraelskog konzulata, istakavši da su nemačke snage bezbednosti neutralisale napadača.

Nemačka ministarka unutrašnjih poslova Nensi Fazer, takođe, rekla je da je zaštita izraelskih institucija od najvećeg prioriteta, opisavši pucnjavu kao "ozbiljan incident".

Pucnjava se desila na godišnjicu napada tokom Olimpijade 1972. kada su palestinski teroristi ubili 11 izraelskih sportista u Minhenu, zbog čega je izraelski konzulat zatvoren.

Autor: Rts.rs