Većina vrhunskih muzičara nerado ostavlja svoje instrumente i više voli da ih ima pored sebe

Avio kompanija Rajaner nije dozvolila violinistkinji Ester Abrami da unese svoj instrument star 200 godina u avion, uz objašnjenje da prelazi ograničenje predviđeno za ručni prtljag.

Abrami je krenula u Berlin na snimanje trećeg albuma, ali joj je osoblje kompanije reklo da ne može da unese violinu jer kofer u kojem se nalazio instrument za jedan centimetar premašuje limit određen za prtljag koji može da se unese u avion.

Nagrađivana violinistkinja optužila je ovu avio kompaniju da su je tretirali „kao smeće”, rekavši da se osećala poniženo i na Instagramu napisala da se prvi put srela sa takvom nepristojnošću i javnim poniženjem.

Abrami (27) je dodala da joj je osoblje Rajanera reklo da mora da dozvoli da violina bude smeštena sa ostalim avionskim prtljagom, ili da mora da je ostaviti na aerodromu.

- Iako sam ponudila da platim dodatno koliko god treba da bih je zadržala kod sebe, ili da platim za još jedno sedište, rekli su mi da nema mesta i pored toga što avion nije bio pun - navela je violinistkinja.

Većina vrhunskih muzičara nerado ostavlja svoje instrumente i više voli da ih ima pored sebe, a ponekada ih veže pojasom na susednom sedištu.

Abrami kaže da je probala da objasni osoblju koliko je instrument star i krhak, ali da ništa nije pomoglo.

Portparol avio kompanije kazao je da putnici nije odbijeno da putuje za Berlin i da je ona rezervisala let ne ponudivši tom prilikom da plati dodatno sedište za svoju violinu, kako je to određeno pravilima Rajanera za putovanja sa muzičkim instrumentima.

Autor: redportal.rs