Incident se dogodio u centru San Franciska 😨

Igrač ekipe San Francisco 49ers Riki Persal upucan je u grudi ove subote u centru San Franciska. Prema pisanju stranih medija, on je upucan u grudni koš tokom pokušaja pljačke u centru San Franciska. Persal je u ozbiljnom, ali stabilnom stanju, potvrdili su iz kluba.

Jedan sedamnaestogodišnjak je pokušao da opljačka Persala dok je hodao sam oko 15:30 po lokalnom vremenu. Tokom sukoba između njih dvojice, obojica su povređeni. Šef policije Vilijam Skot je na konferenciji za novinare rekao da je osumnjičeni pucao više puta, pogađajući i Persala i sebe.

Osumnjičeni je pucao više puta, pogađajući i gospodina Persala i sebe. Verujemo da je ovo bio pokušaj pljačke i prilično smo sigurni u to. Čini se da je osumnjičeni delovao sam, a samo jedno oružje je korišćeno u pucnjavi i ono je pronađeno.

Optužbe protiv njega biće podignute pred sudom za maloletnike, kako je saopštila okružna tužiteljka. Ona je dodala da će odluka o optužbama biti doneta do utorka ili srede.

Persal je bio dovoljno stabilan da razgovara s policijom, ali istraga se nastavlja i policija će proveriti dodatne detalje. Gradonačelnica San Franciska, London Brid, opisala je pokušaj pljačke kao "užasan i retko viđen incident u Union Square-u" i izrazila nadu da će Persal brzo ozdraviti.

Autor: pink.rs