Ovi jednostavni trikovi mogu pomoći da održite vašu kožu čistom, zdravom i blistavom ☝️

Čista i zdrava koža je cilj mnogih, ali često se suočavamo sa izazovima kao što su akne, masnoća ili suvoća. Evo pet jednostavnih trikova koji vam mogu pomoći da postignete čistiju kožu.

1. Redovno čišćenje lica: Umivanje lica ujutru i uveče je ključno za uklanjanje nečistoća, šminke i viška sebuma. Koristite blagi čistač koji odgovara vašem tipu kože kako biste izbegli iritacije.

2. Hidratacija: Bez obzira na tip kože, hidratacija je neophodna. Birajte lagane hidratantne kreme koje neće začepiti pore, a istovremeno će vašoj koži pružiti potrebnu vlagu.

3. Eksfolijacija: Piling kože jednom do dva puta nedeljno pomaže u uklanjanju mrtvih ćelija, što će doprineti sjajnijem i glatkom tenu. Pazite da ne preterujete, jer previše pilinga može oštetiti kožu.

4. Zdrava ishrana: Ishrana bogata voćem, povrćem i unosom dovoljne količine vode može značajno uticati na izgled vaše kože. Izbegavajte previše šećera i prerađene hrane, jer oni mogu doprineti pojavi akni.

5. Redovna promena posteljine: Jastučnice i peškiri mogu biti leglo bakterija i prljavštine. Menjajte ih redovno kako biste izbegli prenošenje bakterija na lice i potencijalno zapušavanje pora.

Autor: Balša Stupar