NOLE piše istoriju na US open 💗

Kako prenosi portal Mondo, kako Nole obara rekorde tako mu smišljaju nove. Pošto je postao rekorder kao teniser sa najviše nedelja na prvom mestu ATP liste, kao i teniser sa najviše grend slemova u istoriji - sada je ponovo ušao u istoriju. Pošto je pobedom nad Raduom Albotom u prvom kolu US Open postao je igrač sa najviše pobeda na "Artur EŠ" stadionu u istoriji, sada je još jednim trijumfom nad Laslom Đereom upisao 90. pobedu.

Srpski teniser ima po bar 90 pobeda na svim grend slemovima i da je jedini takav u istoriji. Koliko je veliki njegov uspeh i koliko neverovatno dugo traje govori i podatak da niko drugi nema ni po 80 pobeda na grend slemovima. 

Zapravo na US Openu Nole ima NAJMANJE POBEDA. U Australiji je upisao 94, na Rolan Garosu 96, a na Vimbldonu najviše, 97.

Naredni meč na US Openu igraće sa jako nezgodnim Rusom koji nastupa za Australiju Aleksejom Popirinom, a tu će želeti da poboljša učinak na Flešing Medouzu. Ako ovako nastavi sledeće sezone bi mogao da dođe do 100 pobeda na svim grend slemovima. 

Autor: Mondo.rs