Ipak, pad vrednosti novca preti da mu uništi snove 💸

Jedan Japanac uspeo je da ode u prevremenu penziju tako što je 20 godina primenjivao režim izuzetno stroge štednje. On je mesečno zarađivao oko 3.400 dolara i uspeo da uštedi oko 680.000 dolara tako što je svoje troškove sveo na minimum.

On je spavao u spavaonici kompanije za koju je radio, jeo samo pirinač i povrće i izbegavao troškove kao što je npr. klima uređaj. Zbog ovih svojih metoda on je postao senzacija na internetu, poznatiji kao Čovek koji će se definitivno penzionisati.

Početkom ove godine on je uspeo da skupi oko 917.000 dolara i penzioniše se, a napisao je i knigu o svojim metodama štednje, te mu je ona postala još jedan izvor prihoda.

Ipak, njegovom uživanju u ranom penzionisnju može doći kraj. Naime, njegova ušteđevina je ozbiljno ugrožena, jer je jen nedavno značajno izgubio na vrednsoti. Zbog toga je on nedavno izrazio svoje negodovanje.

Ako jen nastavi da gubi vrednost, nikada neću postići finansijsku slobodu. Šta sam radio ovih 20 godina? Sve je izgubilo smisao. Ovo je tako tragično!

Autor: redportal.rs