Ovaj neobični slučaj izazvao je žustru raspravu na društvenim mrežama

Tajvanski sud osudio je muškarca na tri meseca zatvora zbog narušavanja privatnosti njegove neverne supruge postavljanjem skrivenih kamera po njihovom domu.

Kineski mediji su nedavno izvestili o neobičnoj priči Tajvanca po prezimenu Fan, koji je završio u zatvoru zbog pokušaja da razotkrije prevaru svoje supruge postavljanjem kamera u njihovom domu. Par je 2022. godine, navodno, bio u braku nekoliko godina i imali su dvoje male dece, kada je gospodin Fan počeo da sumnja da njegova supruga ima aferu. Postavio je kameru ispod klavira u dnevnoj sobi porodičnog doma i drugu pored računara u glavnoj spavaćoj sobi. Oko dve nedelje kasnije, kamere su snimile Fanovu suprugu i misterioznog muškarca u intimnim odnosima u porodičnoj kući, a snimke je kasnije muž iskoristio kao osnov za razvod.

U februaru 2022. godine, Fan je pozvao svoju suprugu i njenog advokata na pregovore o razvodu, ali nisu uspeli da postignu dogovor, pa je Fan podneo građansku tužbu protiv svoje supruge za građansku štetu. Nije ni slutio da njegova supruga ima skriveni adut. Žena je otišla u lokalnu policijsku stanicu i optužila svog muža za narušavanje privatnosti postavljanjem skrivenih kamera po njihovom domu bez njenog pristanka.

Fanova supruga je na kraju podnela tužbu protiv njega, a njegovo opravdanje da je kamere postavio iz brige za decu, koja su se često žalila da njihova majka provodi neuobičajeno mnogo vremena u kupatilu, nije naišlo na odobrenje kod sudije. Krajem prošle godine, Sud u Taoyuan-u osudio je gospodina Fana na 3 meseca zatvora zbog tajnog snimanja privatnih aktivnosti drugih osoba bez njihovog pristanka i bez validnog razloga.

Tajvanac se žalio na ovu presudu, ali je Visoki sud u Taojuanu nedavno odbio njegovu žalbu i potvrdio prvobitnu presudu. Gospodin Fan sada mora da provede 3 meseca u zatvoru zbog otkrivanja prevare svoje supruge u porodičnoj kući.

Ovaj neobični slučaj izazvao je žustru raspravu na tajvanskim i kineskim društvenim mrežama o granicama između privatnosti i prikupljanja dokaza o preljubi, kao i o uticaju moderne tehnologije na porodične probleme.

Autor: Redportal.rs