Dodeljena prestižna nagrada ☝️

Na upravo završenom Sarajevo Film Festivalu prestižnu nagradu POČASNO SRCE SARAJEVA dobio je Kristof Papusek suvlasnik bioskopa Cineplexx u znak priznanja za njegovu izvanrednu podršku kako samom festivalu tako i lokalnoj filmskoj produkciji.

Prilikom uručenja, dugogodišnji  direktor  festivala Mirsad Purivatra rekao je:

Naša najdublja zahvalnost ide Kristofu za njegovu nepokolebljivu podršku i partnerstvo Cineplexxa tokom godina. Njegova posvećenost našoj zajedničkoj viziji ne samo da je obogatila naš Festival, već je stvorila i istinsko prijateljstvo koje duboko cijenimo. Ovo Počasno Srce Sarajeva znak je naše zahvalnosti za njegovu trajnu posvećenost i neprocjenjiv doprinos svijetu filma.

Papusek je prilikom dodale na našem jeziku rekao:

Čast mi je biti deo porodice sa Srcem Sarajeva – jer i ja imam srce za Sarajevo.

Nastavio je na engleskom:

Film je umetnost, a bioskop je dom za filmove koji na najbolji način omogućava da se doživi film u celoj njegovoj složenosti. Bioskop je domaćin kako blokbasterima tako i umetničkim filmovima, komercijalnom sadržaju i festivalima. Cineplexx je ponosan što je domaćin Sarajevo Film Festivala u centru grada Sarajeva i što mu pruža podršku već više od decenije s najnovijom dostupnom tehnologijom za filmske projekcije. Sarajevo Film Festival je važan za razumevanje kulture, istorije i politike ovih prostora. Atmosfera, uzbuđenje i kvalitet filmova motivisali su me da podržimo Festival od naših prvih dana poslovanja ovde.

Kristof Papusek zajedno s porodicom Langhamer suosnovao je međunarodnu  grupu Cineplexx International  a u isto vreme je formirao partnerstvo s Enverom Hadžiabdićem, što je označilo početak istorije Cineplexxa u regionu Jugoistočne Evrope. Danas ova kompanija upravlja sa 70 bioskopa u 12 zemalja, uključujući sve zemlje bivše Jugoslavije. Cineplexx podržava lokalnu filmsku produkciju i ceni važnost domaćih filmova.

Tome svedoči i Nebojša Ćetković, direktor  kompanije Art Vista, koji je prisutvovao dodeli ove prestižne nagrade u Sarajevu u ime novosadskih bioskopa Arena i  Promenada.

Ćetković je rekao:

Drago mi je da se i naš Kristof Papusek zasluženo upisao u istoriju Sarajevo film festivala baš ove jubilarne godine. Sa najznačajnijom investicijom u bioskopsku mrežu u prethodnom periodu u našoj zemlji Cineplexx je omogućio da filmovi dobiju savremeniji prostor koji je neophodan da bi se ostvario pun potencijal filma kao i kontakt sa publikom u bioskopima što je imperativ svakog značajnog filma i autora. Za ovaj festival vežu me decenijama brojne uspomene a među poslednjima je premijerno prikazivanje filma “Toma” Dragana Bjelogrlića na Sarajevo film festivalu kojim smo obeležili povratak publike u dvorane u najtežem postkovid periodu za čitavu industriju i upisali se u istoriju kinematografije kao najgledaniji film u novom dobu. Činjenica je da smo oduvek imali dobre filmove i autore i negovali posebno interesovanje publike za domaći film, ali nismo imali dovoljan broj bioskopskih dvorana kako bismo znali šta je pun potencijal filma. To se dolaskom Cineplexxa značajno promenilo jer smo postali lider i najbrže rastuće tržište u region, a grad Novi Sad je u ovom trenutku apsolutni rekorder po poseti publike bioskopima. Ovogodišnju festivalsku uspomenu stvaramo premijerom filma “Megdan” Alekse Balaševića i s nestrpljenjem očekujemo novosadsku premijeru u našem bioskopu.

Autor: redportal.rs